Close

Tek-Lite

Veel duikers willen na verloop van tijd hun kennis en vaardigheden verder uitbreiden. Tot nu toe kon je dan een nitrox of advanced nitrox brevet halen. Daar hield het dan wel op want als je verder wilde werd je genoodzaakt het technisch duiken traject in te gaan met alle (financiële) gevolgen van dien. Je standaard sportduikuitrusting is dan niet meer voldoende om een dubbel twaalf te dragen. Bij het technisch duiken, heb je ook een technische duikuitrusting nodig. Redundancy en dus alles dubbel uitgevoerd; dubbele automatensets, wing, dubbele flessenset etc…Het TEK LITE traject van IANTD zorgt ervoor dat je niet voor grote uitgaven komt te staan en dus technisch kunt gaan duiken met je standaard sportduikuitrusting. Het TEK LITE programma start al vanaf het advanced EANx brevet. De IANTD Advanced Nitrox cursus introduceert de duiker in de basisvaardigheden van decompressie duiken, duiken met stage decompressie cilinders en het gebruik van redundant ademautomaten.

Deze cursus helpt de duiker om een beter begrip op te bouwen van dynamische decompressie duiken en verder breidt het je kennis en vaardigheden uit in het gebruik van EANx mengsels met een maximale Po2 van 1,5 bar.

Met een IANTD Advanced Nitrox brevet kwalificeer je je om op een maximale diepte van 40m te duiken en om decompressie duiken te maken. Minimale vereisten voor aanvang: IANTD Basic Nitrox & Deep diver brevet, 15 jaar, 30 gelogde duiken. Eigen uitrusting waarvan minimaal een 15 liter fles met dubbele kraan (liefst met DIN aansluiting), 2 automaten liefst één met een slang van 2,10 meter lengte, als decostage een fles van minimaal 5 liter die evenals de toebehoren zuurstofschoon dient te zijn. Deze cursus bestaat uit theorie lessen met een afsluitend examen, confined water training en 4 open water duiken.

De IANTD Advanced Recreational Trimix cursus is ontwikkeld voor duikers die geen last willen hebben van stikstofnarcose. De stikstof wordt gedeeltelijk vervangen door helium waardoor de equivalente narcose diepte niet groter dan 24m is. Als standaard trimix gas wordt Tx28/25 gebruikt of een Tx32/15 (waarbij de Tx staat voor Trimix, 32 voor het percentage O2 en 15 voor het percentage helium in het mengel). Met het IANTD Advanced Recreational Trimix brevet kwalificeer je om op een diepte van maximaal 45m te duiken en om decompressie duiken te maken. Om deel te nemen aan deze cursussen is het volgende vereist: Minimaal 30 ingelogde duiken, in het bezit van een EANx brevet en een Deep Diver Specialty en minstens 15 jaar oud zijn. Eigen uitrusting waarvan minimaal een dubbel 12 (liefst met DIN aansluiting), 2 automaten liefst één met een slang van 2,10 meter lengte, als decostage een fles van minimaal 80 cft die evenals de toebehoren zuurstofschoon dient te zijn. Deze cursussen bestaan uit theorie lessen met een afsluitend examen, confined water training en 8 open water duiken.

Advanced Recreational Trimix Diver Plus.
Met dit brevet kwalificeer je om op een diepte van maximaal 51m te duiken en om decompressie duiken te maken.

Besluit je naar aanleiding van dit verhaal je duikvaardigheden verder uit te breiden, neem dan contact op met Technical Diving College. Bovendien komt er hier speciaal een nieuw cursusboek uit, het TEK LITE cursusboek.

INFORMATIE

Duur: in overleg
Kosten: € 750,00
Minimum leeftijd: 18 jaar
Aantal zwembadlessen:  
Aantal buitenwaterduiken: 8
Exclusief: Exclusief: Huur uitrusting, gas,
boek en brevettering € 90,-

 

Indien meer duiken nodig zijn voor een verdiende brevettering, zijn de extra kosten € 35,00 per uur.

Agenda

Ben je hierin geïnteresseerd neem dan contact op met Gerard van der Kolk van Technical Diving College, op nummer 06 22 41 46 17 of mail naar info@technicaldivingcollege.nl

Gerard van der Kolk @ Technical Diving College
Gerard @ Technical Diving College