Close
IANTD Opleidingen

IANTD Opleidingen

IANTD biedt je een hele waaier aan van recreatieve en technische duikopleidingen. IANTD geeft geen snelle oppervlakkige cursussen maar wel degelijke opleidingen waar steeds de kwaliteit voorop staat en niet de snelheid. Als je eenmaal de duikkoorts hebt kun je bij IANTD zeer gevorderde technische duikopleidingen volgen. De opleidingen voor sportduiker gaan van open water diver tot en met full trimix diver. IANTD heeft steeds een leidersrol gespeeld in het ontwikkelen van nieuwe duikopleidingen. Zoals in alle andere IANTD opleidingen is praktijk ervaring van groot belang voor het behalen van het certificaat.

 

ESSENTIALS De IANTD Essentials cursus gaat terug naar de essentie van het duiken en geeft aan alle duikers, van Open Water tot Full Trimix (ook CCR duikers) nieuwe handvaten om veiliger en comfortabeler te duiken.De IANTD Essentials cursus bestaat uit theorie, landoefeningen en onderwater oefeningen en is naast een hele nuttige cursus ook erg leuk om te doen. Hoe veel duikervaring je ook hebt, deze cursus gaat zeker je eye-openers geven!
BASIC EANx Kennis maken met nitrox. Dit programma voorziet de sportduiker van een veilige manier van duiken tot een diepte van 39 meter .
Men gebruikt voornamelijk de standaard gassen EANx 32 en EANx 36.
Gebruikt men de standaard luchttabel en of een lucht computer, dan bouwt men een extra veiligheidsfactor in. Je kunt met dit brevet de standaard noaa I en noaa II gassen gebruiken.Met deze cursus kun je geen decompressie duiken maken.
DEEP Dit programma is ontworpen om duikers een training te bieden die van plan zijn om verantwoorde duiken te maken naar een maximale diepte van 39 msw op lucht.
Het IANTD Deep Diver programma traint duikers in vaardigheden, prestaties, theorie en planning van diepe duiken.
Dit programma blijft binnen de algemeen uitgeoefende diepte van 39 msw, en is het eerste internationale programma voor een goede training in diepe veilig duiken en vaardigheden en prestaties. Lees meer…..
SIDEMOUNT Sidemount duiken is een nieuwe manier van duiken. Het verschil zit niet in het duiken zelf, maar ook in de manier waarop je set gedragen wordt. Bij sidemount duiken draag je de fles(sen) namelijk aan de zijkant (sidemount) van je lichaam ipv op je rug (backmount). Lees meer…..
ADVANCED EANx Dit programma voorziet een gevorderde opleiding in de nitrox duiken om met nitroxmengels veiliger te kunnen duiken tot 42 meter diepte.
Er wordt gebruikt gemaakt van mengsels van 21 tot 40 procent EANx en decogassen tot 50 procent EANx. Lees meer …
RECREATIONAL TRIMIX Je bent reeds gekwalificeerd IANTD EANx Diver en wil kennismaken met trimix?
Tijdens een theorieles van 4 uur krijg je een herhaling van de basis plus het gedeelte over heliummengsels. Uiteraard staan ook de 2 open water duiken met trimix 28/25 op het programma.
 ADVANCED RECREATIONAL TRIMIX  Je bent reeds gekwalificeerd als IANTD Advanced EANx diver en wilt kennismaken met de beginselen van trimix. Je hoeft dan ook niet meer eerst de recreational trimix te volgen: je volgt meteen de update naar Advanced Recreational Trimix: Een 4-tal uren theorie en 2 open water duiken met trimix.Lees meer…..
 TEK LITE  Veel duikers willen na verloop van tijd hun kennis en vaardigheden verder uitbreiden. Tot nu toe kon je dan een nitrox of advanced nitrox brevet halen. Daar hield het dan wel op want als je verder wilde werd je genoodzaakt het technisch duiken traject in te gaan met alle (financiële) gevolgen van dien.Lees meer …
TECHNICAL Deze cursus leert duikers om duiken tot 55 meter diepte te maken met op maat gemaakte mengsels .Tevens verschaft het meer inzicht in deze duiken met gebruik van verschillende mengsels.Lees meer…
NORMOXIC TRIMIX Trimix is een ademgas dat bestaat uit zuurstof, stikstof en helium. Normoxic trimix bevat steeds 20 procent zuurstof. Tijdens duiken naar diepten tussen 45 en 60 meter is normoxic trimix ideaal geschikt als bodem gas.
Door een groot percentage van de stikstof in het ademmengsel te vervangen door helium schakelt men stikstofnarcose uit zodat op deze dieptes op een veiliger manier gedoken kan worden
De decompressie stops worden uitgevoerd met 2 decogasmengels.
FULL TRIMIX Dit programma is ontworpen voor diegene die al bezig zijn met diepduiken .
Het IANTD trimix diver programma is niet ontworpen om duikers die tevreden zijn met hun recreatieve of EANx duiklimieten over te halen dieper te duiken.
Trimix biedt een veiliger middel aan duikers die vanwege bijvoorbeeld werkzaamheden toch diep moeten duiken of de werkzaamheden met een helder hoofd op gemiddelde diepte moeten uitvoeren.
Het trimix diver programma leert de noodzaak om voor jezelf te kunnen zorgen terwijl je duikt .
WRECK Dit programma is ontworpen om duikers op een veilige manier te leren wrakduiken; tevens leidt het op in het technische gebruik van EANx voor het verkennen van wrakken en het gebruik van EANx en zuurstof voor decompressie.
De cursus IANTD wreckdiver wordt op verschillende locaties gegeven b.v. Noordzee, Oostzee, Kroatië, Spanje.
 ADVANCED WRECK DIVER De IANTD Advanced Wreck Diver programma is ontworpen voor de duiker in een uitgebreide wrak penetratie en het gebruik van TX tijdens de wrak exploratie en EANx 50 en( EANx 80) voor decompressie te trainen. Lees meer…..
INSPIRATION REBREATHER MOD1 De IANTD CCR Inspiration opleiding leidt je op om zelfstandig met je rebreather te duiken. Naast de theorie leer je de rebreather door en door kennen. In ongeveer 8 duiken leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om alle mogelijke scenario’s die je tegen kunt komen veilig de baas te kunnen zijn. lees meer
SELF SUFFICIENT DIVER IANTD biedt vanaf nu ook de nieuwe cursus self sufficient duiken aan.De cursus self sufficient duiken is bedoeld voor elke sportduiker die zonder buddy wil leren duiken. lees meer..
GASBLENDER Tijdens deze gas blender cursus leer je omgaan met diverse gassen en compressoren Je leert bovendien een juiste mix berekening te maken met lege en halfvolle flessen met behulp van de rekenmachine en het gebruik van verschillende programma’s op de computer.
Technical Diving College is uiterst trots op zijn vulstation voor perslucht, eanX, trimix.
Tevens leren we jou  het vullen van argon. Argon gas wordt gebruikt als droogpak gas voor isolatie.
DECOMPRESSIE SOFTWARE SPECIALIST Diepgaande studie van decompressie theorie .
Het omgaan met decompressie theorie.
Duikcomputers: hoe werken ze en wat zijn de belangrijkste functies.
Via Technical Diving College kunt u nu ook de cursus vr3 duikcomputer volgen.

Op al onze cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.