Close
Go Sidemount bij TDC!

Go Sidemount bij TDC!

Go Sidemount

Sidemount diving is een aparte manier van duiken. Het verschil zit in het duiken zelf, maar ook in de manier waarop je set gedragen wordt. Bij sidemountdiving draag je de flessen namelijk aan de zijkant (sidemount)van je lichaam ipv op je rug (backmount).

 

Maak kennis met sidemount duiken

Bij Technical Diving College  is het mogelijk om kennis te maken met deze bijzondere vorm van duiken.

Uit eigen ervaring werken wij met befaamde merk X Deep. Er is zeer veel sidemountervaring aanwezig en natuurlijk de benodigde materialen. Wil je zelf ervaren hoe sidemount duiken voelt en of het iets voor je is? Maak dan een afspraak en doe een sidemount workshop. Dit bestaat uit een avondprogramma waarin een brede blik geworpen wordt op alle materialen en aansluitend kun je in het zwembad ervaren hoe het werkt. Deze workshop wordt gegeven door Gerard van der kolk en de kosten zijn €45,- inclusief materiaal (maximaal twee personen per workshop).

Waarom sidemount duiken

Perfecte balans in elke houding; het maakt niet uit wat je positie is, je blijft controle houden over je ligging. In nauwe grotten is het een vereiste, in het open water een verademing. Zelfs je blikveld wordt vergoot omdat je nooit meer je hoofd tegen je kranen stoot, die zitten comfortabel langs je zij. Verder brengt Sidemount duiken nog een groot aantalen voordelen met zich mee. Zo kun je op een eenvoudige manier dubbele tanks meenemen voor een grotere gasreserve en deze‘dubbelset’ is overal ter wereld verkrijgbaar: je pakt gewoon twee losse tanks tegelijk mee in plaats van een zware dubbelset. Deze tanks kun je boven water rustig klaar leggen aan de waterkant zodat je zonder iets op je rug het water kan inlopen en pas daar bevestig je beide tanks.

Leer sidemount duiken

Wij geven Padi/IANTD sidemount open water opleidingen. Dit programma bestaat uit een dagdeel theorie en het afstellen van je sidemount systeem. Aansluitend is er een zwembaddduik en na het voltooien van drie buitenduiken kun je gebrevetteerd sidemount duiker worden. Voor deze opleiding is het aanbevolen om een eigen harnas te gebruiken om zo meer vertrouwd te worden met je eigen materiaal, maar het is geen vereiste. Voor deelname moet je minimaal een Advanced brevet en 25 ervaringsduiken hebben.

De kosten van de opleiding zijn €375,-. Neem contact op voor inschrijving of meer informatie met IANTD sidemount instructeur Gerard van der Kolk 06-22414617

Add Comment